Szukaj

Miasto
Region
Wybierz kategorię
%string_wybierz_oferte_specjalna%
Cena / Os (PLN)

od

do

REKLAMA

Ostatnio komentowane

Najczęściej komentowane

Najpopularniejsze artykuły

Kwas kojowy w kosmetyce

Kwas kojowy w kosmetyce służy do usuwania przebarwień skórnych. Zabiegi rozjaśniające z jego udziałem cieszą się olbrzymią popularnością i są na stałe w ofercie wielu gabinetów kosmetycznych czy salonów SPA.

Kwas kojowy pozyskiwany jest z z grzybów gatunku Aspergillus rosnących w Japonii na ziarnach kukurydzy.  Jest on inhibitorem tyrozynazy a pod względem chemicznym przypomina hydrochinion. W kosmetykach używany jest w stężeniach od 1 do 4 %.

 

Zobacz właściwości innych kwasów w kosmetyce. Wejdź:

- Kwas foliowy w kosmetyce

- Kwas oleinowy w kosmetyce

- Kwas stearynowy w kosmetyce

 

Kwas kojowy na przebarwienia


Przebarwienia i plamy na twarzy mogą mieć różne podłoża: genetyczne (piegi, plamy soczewicowate), hormonalne (ostuda) lub wtórne. Przebarwienia wtórne z reguły dzielimy na mechaniczne, cieplne, chemiczne, słoneczne i pozapalne. Stanowią one problem wielu kobiet i według lekarzy są większym defektem kosmetycznym świadczącym o procesie starzenia  niż zmarszczki Kwas kojowy od bardzo dawna używany jest w zabiegach wybielających i rozjaśniających. Jest on składnikiem wielu leków i kosmetyków pomocnych w codziennej pielęgnacji. Jego działanie polega na hamowaniu aktywności enzymu tyrozynazy i skracaniu wypustek dendrytycznych melanocytów. Należy pamiętać, że kuracja przyniesie efekty tylko wtedy jeśli zabiegi połączymy z odpowiednią pielęgnacją domową.

 

Jeżeli masz wrażliwą cerę ze skłonnością do pękających naczynek i nie wiesz jak o nią zadbać, wejdź i zobacz:

- Jak dbać o skórę wrażliwą?

- Pielęgnacja cery naczynkowej

 

Naturalne antyoksydanty


Chyba każda kobieta słyszała o wolnych rodnikach. Czy rzeczywiście są tak straszne i należy się ich bać? Otóż w tym przypadku tak. Wolne rodniki posiadają niesparowany elektron, przez co są bardzo reaktywne. W celu uzupełnienia brakującego elektronu reagują z najważniejszymi strukturami i cząsteczkami komórkowymi, zmieniając ich biologiczne funkcje.  Ich  działanie prowadzi do wielu poważnych chorób nowotworów, zawału serca, udaru mózgu czy zaćmy starczej. Powodują one szybsze starzenie się skóry i jej zmniejszoną odporność na działanie szkodliwych czynników. Dlatego tak bardzo ważne są antyoksydanty czyli substancje neutralizujące wolne rodniki Oddają brakujący elektron, zanim te zdążą go pobrać z organizmu. Możemy je znaleźć w pożywieniu, ale także w kosmetykach. Kwas kojowy jest właśnie takim naturalnym antyoksydantem  bardzo pomocnym naszej skórze w działaniu anti-aging.

 

Dowiedz się więcej o wolnych rodnikach i sposobach ich zwalczania. Przeczytaj: Wolne rodniki - co to takiego?

 

Poprawa wyglądu skóry


Bakterie są odpowiedzialne za rozwój wielu chorób skórnych takich jak trądzik, liszajec, zapalenie mieszków włosowych lub czyraki. Niestety nie są to choroby łatwe do wyleczenia. Jeśli chodzi o trądzik,  walkę z nim zazwyczaj zaczynamy od produktów drogeryjnych, potem aptecznych i naturalnych. Niestety nie zawsze przynoszą one pożądane rezultaty. Wówczas potrzebne jest silniejsze działanie niszczące bakterie i likwidujące stany zapalne. Bardzo dobrze sprawdza się wówczas kwas kojowy i zabiegi z jego udziałem. Skóra jest odświeżona, gładsza a zmiany zapalne zredukowane.

 

Nawilżanie skóry


O tym, że posiadaczki suchej skóry, szybciej mają problemy ze zmarszczkami wie chyba każda kobieta. Nawilżona skóra jest napięta, elastyczna i łatwiej radzi sobie z szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Taka skóra wygląda ładnie i zdrowo, należy więc tak o nią dbać by nigdy nie brakowało jej nawilżenia. Kwas kojowy oprócz wyżej wymienionych właściwości posiada działanie nawilżające i przeciwzmarszczkowe. Czyli zabieg z kwasem kojowym daje nam podwójne korzyści -  nasza skóra jest nawilżona a zmarszczki zostają zredukowane.

 

Jeżeli masz głębokie zmarszczki sokrzystaj z profesjonalnego zabiegu specjalisty. Zobacz na czym on polega. Przeczytaj: Usuwanie zmarszczek

autor: Izabela Moskal

  • Podobne artykuły
Dodaj komentarz

Treść komentarza:

Imię: Miasto: kod: Jeżeli nie widzisz tego obrazka kliknij odśwież i spróbuj ponownie

dodaj komentarz i zarejestruj mnie



Komentarze

~Misia

2014-06-02 12:52

dzieki za info kupilam zastosowalam razem z maseczką whitening i jest roznica

~Janka

2014-01-10 13:13

kupuje kwas kojowy i rbie sobie tonik , efekty widac po 2 tygodniach polecem kwas kojowy Estien

  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • R
  • S
  • T
  • U
  • W
  • Z
  • Ś
  • Ż
Copyright (c) by NOCOWANIE.PL Sp. z o.o. 2010-2017