Szukaj

Miasto
Region
Wybierz kategorię
%string_wybierz_oferte_specjalna%
Cena / Os (PLN)

od

do

REKLAMA

Ostatnio komentowane

Najpopularniejsze artykuły

Olej sojowy w kosmetyce

Olej sojowy nie należy do popularnych olejów w Polsce. Jednak o tym, że soja jest bardzo zdrowa nikogo nie trzeba przekonywać. Jednak z soi możemy czerpać nie tylko korzyści dla naszego organizmu ale i dla naszej urody za sprawą oleju sojowego.

 

Olej sojowy

 

Olej sojowy posiada żółty kolor, neutralny zapach i smak. Zawiera kwasy tłuszczowe, w tym NNKT witaminę E i lecytynę. Zawartość witaminy E gwarantuje skórze młody i zdrowy wygląd a lecytyna wspomaga lipidową barierę ochronną. Dzięki temu skóra jest odpowiednio nawodniona i natłuszczona.


Nadmierna utrata wody przez naskórek prowadzi do przesuszenia skóry i pogorszenia jej kondycji - szybciej pojawiają się zmarszczki i pierwsze oznaki starzenia. Olej sojowy chroni skórę przed utratą wilgoci, dzięki czemu nawilżenie skóry jest odpowiednie.


Najlepsze efekty działania oleju sojowego widoczne są zwłaszcza u osób ze skórą tłustą i zanieczyszczoną. Olej sojowy reguluje wydzielanie sebum i łagodzi stany zapalne. Może być używany jako olejek do kąpieli   wówczas uzyskamy piękne i jedwabiście gładkie ciało

autor: Izabela Moskal

  • Podobne artykuły
Dodaj komentarz

Treść komentarza:

Imię:Miasto: kod:Jeżeli nie widzisz tego obrazka kliknij odśwież i spróbuj ponownie

dodaj komentarz i zarejestruj mnie



  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • R
  • S
  • T
  • U
  • W
  • Z
  • Ś
  • Ż
Copyright (c) by NOCOWANIE.PL EXTRAMEDIA Sp. z o.o. Sp.k. 2010-2014