Szukaj

Miasto
Region
Wybierz kategorię
%string_wybierz_oferte_specjalna%
Cena / Os (PLN)

od

do

REKLAMA

Najczęściej komentowane

Najpopularniejsze artykuły

Olej z miodli indyjskiej w kosmetyce

Olej z miodli indyjskiej jest to olej o właściwościach leczniczych przez co jest stosowany w stanach zapalnych skóry oraz przy podrażnieniach. Pomaga również skórze chronić ją przed drobnoustrojami. Przyjżyjmy się bliżej zastosowaniu w kosmetyce oleju z miodli indyjskiej .

Olej z miodli indyjskiej otrzymywany jest przez tłoczenie nasion miodli. Miodla indyjska to rodzime drzewo występujące w klimacie podzwrotnikowym i tropikalnym. Olej z miodli indyjskiej zawiera:

- kwas olejowy
- kwas palmitynowy
- kwas linolowy
- kwas stearynowy

     

    Działanie oleju z miodli indyjskiej jest antybakteryjnie, grzybobójcze i łagodzące. Ten olej podnosi odporność skóry na działanie drobnoustrojów. Polecany jest szczególnie do skóry suchej i łuszczącej się ze względu na działanie nawilżające i regeneracyjne.

     

    Słowo miodla indyjska w skryptach ajurwedycznych oznacza lek na wszystkie choroby. Olej z miodli indyjskiej jest to olej o właściwościach leczniczych dlatego też  jest on wykorzystywany do leczenia egzem, stanów zapalnych, zanieczyszczeń, wyprysków i grzybicy. Pomocny jest również przy chorobach skóry głowy takich jak stany zapalne i łupież Olej z miodli indyjskiej jest również składnikiem preparatów do higieny jamy ustnej.

     

     

    autor: Izabela Moskal

    • Podobne artykuły
    Dodaj komentarz

    Treść komentarza:

    Imię:Miasto: kod:Jeżeli nie widzisz tego obrazka kliknij odśwież i spróbuj ponownie

    dodaj komentarz i zarejestruj mnie



    • A
    • B
    • C
    • D
    • E
    • F
    • G
    • I
    • J
    • K
    • L
    • M
    • N
    • O
    • P
    • R
    • S
    • T
    • U
    • W
    • Z
    Copyright (c) by NOCOWANIE.PL EXTRAMEDIA Sp. z o.o. Sp.k. 2010-2012