Szukaj

Miasto
Region
Wybierz kategorię
%string_wybierz_oferte_specjalna%
Cena / Os (PLN)

od

do

REKLAMA

Ostatnio komentowane

Najpopularniejsze artykuły

Olej z pestek dyni

Olej z pestek dyni znajduje zastosowanie nie tylko w kuchni, ale również w kosmetyce. Jest to znakomity surowiec kosmetczny, który ma zbawienne działanie dla naszej skóry.

Olej z pestek dyni ma ciemnobrązową barwę oraz orzechowy smak i zapach. W skład oleju z pestek dyni wchodzi:

- kwas linolowy
- kwas olejowy
- kwas palmitynowy
- witamina E
- witamina A
- witamina C
- witamina D
- witaminy z grupy B
- selen
- cynk

 

Poznaj dokładnie łaściwości kwasu linolowego i jego występowanie. Dowiedz się również co może spowodować jego niedobór. Wejdź: Kwas linolowy w kosmetyce

 

Sprawdź jak na skórę wpływają witaminy. Zobacz: Jakie witaminy są najlepsze dla urody?

 

Tak bogaty skład oleju z pestek dyni zapewnia szeroki zakres działania. Osoby o skórze suchej będą zadowolone z jego nawilżających i natłuszczających właściwości. Dla osób o cerze dojrzałej olej z pestek dyni jest pomocny w walce ze zmarszczkami, a ponadto wygładza i napina. Zawartość potasu sprawia, że działa oczyszczająco i tonizująco. Olej z pestek dyni to olej nawilżający, pomocny jest przy skórze silnie przesuszonej i łuszczącej się. Dodawany jest do kremów, peelingów, a także olejków do masażu.

 

Dowiedz się jak może działać na ciało masaż i poznaj jego różnorodne techniki. Wejedź i zobacz: Masaże

 

Zafunduj sobie chwilę relaksu i sprawdź oferty masażu w twoim mieście:

- Masaże w Bydgoszczy

- Masaże w Kielcach

- Masaże w Krakowie

- Masaże w Poznaniu

autor: Izabela Moskal

  • Podobne artykuły
Dodaj komentarz

Treść komentarza:

Imię: Miasto: kod: Jeżeli nie widzisz tego obrazka kliknij odśwież i spróbuj ponownie

dodaj komentarz i zarejestruj mnie



  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • R
  • S
  • T
  • U
  • W
  • Z
  • Ś
  • Ż
Copyright (c) by NOCOWANIE.PL Sp. z o.o. 2010-2017