Szukaj

Miasto
Region
Wybierz kategorię
%string_wybierz_oferte_specjalna%
Cena / Os (PLN)

od

do

REKLAMA

Ostatnio komentowane

Najpopularniejsze artykuły

Olejek migdałowy w kosmetyce

Olejek migdałowy należy do olei najchętniej wykorzystywanych w kosmetyce. Jest tak popularny dzięki swojemu pięknemu zapachowi i bardzo szerokiemu działaniu.

Olejek migdałowy otrzymywany jest poprzez wyciskanie na zimno nasion drzewa migdałowego. Ma on jasnożółty kolor, słodki smak i zapach.


Olej ten był znany już w odległych czasach. Chętnie go stosowano ze względu na swoje właściwości. Posiada bardzo bogaty skład: kwas olejowy, kwas linolowy, witaminy, minerały i jest wyjątkowo delikatny.

 

Zastosowanie olejku migdałowego jest szerokie. Może być używany przy każdym typie skóry, nawet jako oklejek do skóry dziecięcej. Zmiękcza i wygładza naskórek, a jako olejek łagodzący podrażnienia i stany zapalne, nie powoduje pogorszenia stanu skóry.

 

Ze względu na piękny zapach i dobre wchłanianie się jest używany jako olejek do masażu całego ciała. Wchodzi w skład wielu kremów, balsamów, perfum i mydeł.

 

 

 

autor: Izabela Moskal

  • Podobne artykuły
Dodaj komentarz

Treść komentarza:

Imię: Miasto: kod: Jeżeli nie widzisz tego obrazka kliknij odśwież i spróbuj ponownie

dodaj komentarz i zarejestruj mnie



  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • R
  • S
  • T
  • U
  • W
  • Z
  • Ś
  • Ż
Copyright (c) by NOCOWANIE.PL Sp. z o.o. 2010-2017