Szukaj

Miasto
Region
Wybierz kategorię
%string_wybierz_oferte_specjalna%
Cena / Os (PLN)

od

do

REKLAMA

Ostatnio komentowane

Najpopularniejsze artykuły

Olejek sezamowy w kosmetyce

Sezam to nie tylko posypka do bułek czy znakomita panierka. Z ziarenek sezamu otrzymuje się rewelacyjny olejek sezamowy, który zarówno wygładza skórę jak i chroni przed promieniowaniem UV.


Olej sezamowy - otrzymywanie

 

Olej sezamowy otrzymywany jest przez tłoczenie nasion sezamowych, ma orzechowy smak i zapach oraz żółtą barwę. Zawiera kwasy tłuszczowe w tym te z grupy omega-6.


Polecany jest jako olejek do masażu  i do kąpieli. Zawiera naturalne przeciwutleniacze chroniące przed wolnymi rodnikami. Jest on również doskonałym naturalnym kosmetykiem odmładzającym. Wygładza i napina skórę, nadaje gładkość i elastyczność, ujędrnia i likwiduje drobne zmarszczki. Należy do naturalnych filtrów przeciwsłonecznych.


Olejek sezamowy oczyszcza skórę z toksyn i działa rozgrzewająco, a także reguluje pracę gruczołów łojowych. Jest on również używany do pielęgnacji skóry głowy i włosów.

 

 

 

autor: Izabela Moskal

  • Podobne artykuły
Dodaj komentarz

Treść komentarza:

Imię: Miasto: kod: Jeżeli nie widzisz tego obrazka kliknij odśwież i spróbuj ponownie

dodaj komentarz i zarejestruj mnie



  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • R
  • S
  • T
  • U
  • W
  • Z
  • Ś
  • Ż
Copyright (c) by NOCOWANIE.PL Sp. z o.o. 2010-2017