Szukaj

Miasto
Region
Wybierz kategorię
%string_wybierz_oferte_specjalna%
Cena / Os (PLN)

od

do

REKLAMA

Ostatnio komentowane

Najczęściej komentowane

Najpopularniejsze artykuły

Olej lniany

Olej lniany zyskał sobie dużą popularność wśród kobiet preferujących naturalne sposoby dbania o urodę. Jakie zastosowanie ma olej lniany w kosmetyce? Dlaczego jest taki popularny?

Olej lniany otrzymywany jest przez tłoczenie małych brązowych nasion, posiada żółtą barwę i cierpki zapach. Zawiera kwas alfa linolenowy, kwas olejowy oraz witaminy E i F. Witamina E to inaczej witamina młodości, dzięki niej skóra na długo pozostanie gładka i napięta.


Witamina F odpowiedzialna jest za odbudowę płaszcza lipidowego skóry, chroni ją przed szkodliwym wpływem środowiska zewnętrznego i zapobiega nadmiernej przeznaskórkowej utracie wody.

 

Olej lniany - właściwości


Olej lniany regeneruje skórę i ma działanie przeciwzapalne. Jego działanie jest najbardziej widoczne w przypadku skóry tłustej i zanieczyszczonej. Praca gruczołów łojowych zostaje znormalizowana a zmiany trądzikowe szybciej znikają.

 

Olej lniany może być używany do masażu ale tylko wymieszany z innym olejkiem ponieważ używany w nadmiarze wysusza skórę. Jest on coraz częściej wykorzystywany w zabiegach odnowy skóry i Spa.

 

autor: Izabela Moskal

  • Podobne artykuły
Dodaj komentarz

Treść komentarza:

Imię:Miasto: kod:Jeżeli nie widzisz tego obrazka kliknij odśwież i spróbuj ponownie

dodaj komentarz i zarejestruj mnie



  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • R
  • S
  • T
  • U
  • W
  • Z
  • Ś
  • Ż
Copyright (c) by NOCOWANIE.PL EXTRAMEDIA Sp. z o.o. Sp.k. 2010-2014