Szukaj

Miasto
Region
Wybierz kategorię
%string_wybierz_oferte_specjalna%
Cena / Os (PLN)

od

do

REKLAMA

Ostatnio komentowane

Najpopularniejsze artykuły

Sasanka w kosmetyce

Sasanka to nie tylko piękny ale także służący naszej urodzie kwiat. Pozyskiwany z niej olej doskonale zabezpiecza naszą skórę przed szkodliwym wpływ czynników zewnętrznych.

Sasanka i jej właściwości

 

Olej z sasanki zawiera bardzo dużo kwasu oleinowego i żółtą barwę. Chroni skórę przed działaniem wolnych rodników , poważnego wroga naszej skóry. Osłabiają one barierę ochronną skóry przez co staje się bardziej podatna na wpływ promieniowania UV i toksycznych związków pochodzenia zewnętrznego. Uszkadzają one lipidy enzymy ale także DNA.

 

Brak antyoksydantów skutkuje szybszym starzeniem się, przebarwieniami i utratą elastyczności. Dlatego bardzo ważne jest dostarczać skórze antyutleniaczy, a są one zawarte min. w oleju sasankowym.


Regularnie stosowany tworzy na skórze ochronny film zabezpieczający ją przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Bardzo dobrze wchłania się i chroni skórę, a przy tym nie pozostawia uczucia tłustości, to działanie wykorzystali producenci kosmetyków do twarzy umieszczając go w swoich preparatach.

 

 

 

autor: Izabela Moskal

Dodaj komentarz

Treść komentarza:

Imię: Miasto: kod: Jeżeli nie widzisz tego obrazka kliknij odśwież i spróbuj ponownie

dodaj komentarz i zarejestruj mnie



  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • R
  • S
  • T
  • U
  • W
  • Z
  • Ś
  • Ż
Copyright (c) by NOCOWANIE.PL Sp. z o.o. 2010-2017