Szukaj

Miasto
Region
Wybierz kategorię
%string_wybierz_oferte_specjalna%
Cena / Os (PLN)

od

do

REKLAMA

Najczęściej komentowane

Wiadomości związane z hasłem "cera trądzikowa"

Walka z trądzikiem za pomocą aromaterapii

[...] egzemy, czyraki czy grzybica.   Nie tylko cera trądzikowa wymaga specyficznej pielęgnacji, wejdź [...]

...więcej

Rośliny stosowane do walki z trądzikiem, cz.I

W przemyśle kosmetycznym substancje naturalne są bardzo cenione w preparatach antytrądzikowych.Poznajmy zatem rośliny stosowane do walki z trądzikiem. Aloes Aloes działa przede wszystkim przeciwzapalnie, wykazując również właściwości[...]

...więcej

Kwas pirogronowy czy TCA, co wybrać?

Zarówno peeling pirogronowy jak i TCA cieszą się coraz większą popularnością w salonach kosmetycznych i SPA. Niestety rzadko kiedy jesteśmy fachowo informowani o tym kiedy i który powinniśmy wybrać.  Postaramy się[...]

...więcej

Olejek czaulmugrowy i jego kosmetyczne właściwości

Przedstawiany przez nas olejek działa przeciwzapalnie, antybakterujnie i ściągająco, więc jest świetnym sprzymierzeńcem dla osób z cerą tłustą i trądzikową. Poznajmy zatem olejek czaulmugrowy i jego kosmetyczne właściwości. Olej[...]

...więcej

Zabiegi dla cery trądzikowej

Zabiegi dla cery trądzikowej stają się coraz skuteczniejsze. Manualne oczyszczanie twarzy jest zastępowane przez mikrodermabrazję, a żmudne wcieranie kremów na blizny potrądzikowe przez krioterapię. Dowiedzmy się więcej o nowoczesnych[...]

...więcej

Grejpfrut i jego kosmetyczne właściwości

Grejpfrut w kosmetyce znajduje wiele zastosowań. Bogactwo cennych składników odżywczych sprawia, że jest prawdziwym dobrodziejstwem dla naszej skóry i całego organizmu. Poznajmy właściwości kosmetyczne grejpruta. Oczyszczanie  [...]

...więcej

Babka lancetowata w kosmetyce

Liść babki lancetowatej jest jedną z najbardziej cenionych substancji roślinnych stosowanych w kosmetyce. Wyciągi z tej rośliny są składnikami wielu kosmetyków i szkoda byłoby nic o niej nie wiedzieć. Babka lancetowata to obok rumianku[...]

...więcej

Pokrzywa i jej kosmetyczne właściwości

Pokrzywa z reguły kojarzy nam się z dzieciństwem, krótkimi spodenkami i bąblami na nogach. Mimo swego parzącego działania nie powinniśmy jej odrzucać bo jest znakomitym surowcem kosmetycznym. Przez wiele lat bardzo modne były zupy[...]

...więcej

Olejek grejpfrutowy

Olejek grejpfrutowy to jeden z nielicznych olejków roślinnych, który znalazł zastosowanie w pielęgnacji skóry tłustej i trądzikowej. Olejek grejpfrutowy wytwarza się z pestek tego owocu. Posiada on silne właściwości[...]

...więcej

Szałwia w kosmetyce

Szałwia w kosmetyce i lecznictwie obecna jest już od wieków. Jej ekstrakty mają różnorodne właściwości i zastosowanie. Postaramy się przedstawić zbawienny wpływ szałwi na naszą urodę. Właściwości kosmetyczne szałwii  [...]

...więcej

Jak dobrać podkład?

Wiele kobiet staje przed dylematem jak dobrać podkład, gdyż wybór odpowiedniego produktu jest bardzo ważny. Ma być dla nas jak druga skóra i w zależności od potrzeb powinien kryć, nawilżać, matować lub rozświetlać. Podpowiemy[...]

...więcej

Garbniki w kosmetyce

Garbniki to jedne z roślinnych składników, które od dawna cieszą się wielkim powodzeniem w kosmetyce i są szczególnie polecane do cery tłustej i trądzikowej. Właściwości garbników - garbniki są związkami[...]

...więcej

Olejek arganowy w kosmetyce

Olejek arganowy jak mało który jest olejem roślinnym o uniwersalnym działaniu. Może być stosowany przy różnych rodzajach cery a wysoka zawartość witaminy E pozwala zachować skórze młody wygląd. Olejek arganowy -[...]

...więcej

Domowe maseczki na twarz

Coraz częściej zamiast po tradycyjny kosmetyki sięgamy po te które można przyrządzić z produktów jakie mamy w kuchni. I bardzo dobrze bo naturalne składniki są idealne dla naszej skóry a samo przyrządzanie maseczki może być[...]

...więcej

Glinka w kosmetyce

Glinka do celów kosmetycznych i leczniczych była wykorzystywana już w starożytności. Glinki w zależności od składu minerałów mogą przybierać różne barwy, a najcenniejsze glinki pozyskuje się z dużych rozlewisk wodnych[...]

...więcej

Czerwona porzeczka w kosmetyce

Czerwona porzeczka od wielu lat niezmiennie cieszy się wielką popularnością w kosmetyce. Moda na naturalne kosmetyki powraca. Dlatego czas poznać bliżej właściwości czerwonej porzeczki. Czerwona porzeczka - właściwości   W czerwonej[...]

...więcej

Najnowsze oferty

Najpopularniejsze artykuły

Copyright (c) by NOCOWANIE.PL EXTRAMEDIA Sp. z o.o. Sp.k. 2010-2012