Szukaj

Miasto
Region
Wybierz kategorię
%string_wybierz_oferte_specjalna%
Cena / Os (PLN)

od

do

REKLAMA

Ostatnio komentowane

Najczęściej komentowane

Najpopularniejsze artykuły

Turzyca w kosmetyce

Turzyca to mało popularna roślina, również w kosmetologii. Jednak warto przyjrzeć się jej bliżej ponieważ turzyca to znakomite antidotum na skórę podrażnioną i problemy z łuszczycą.


Turzyca - olejek turzycowy

 

Olejek z turzycy w swoim składzie zawiera kwas palmitynowy , kwas linolowy , oleinowy i kwas linolenowy . Z turzycy robi się olej o działaniu regenerującym i przeciwzapalnym. Pomocny jest osobom ze skórą wrażliwą , uspokaja i łagodzi podrażnienia. Jednym z najczęstszych schorzeń dermatologicznych jest łuszczyca.

 

Charakteryzuje się ona występowaniem łuszczących się wykwitów skórnych. Jednym z naturalnych kosmetyków używanych w leczeniu łuszczycy jest olej z pianki turzycowej, przynosi on skórze ulgę i pomaga szybciej pozbyć się stanów zapalnych.

 

 

 

 

autor: Izabela Moskal

Dodaj komentarz

Treść komentarza:

Imię: Miasto: kod: Jeżeli nie widzisz tego obrazka kliknij odśwież i spróbuj ponownie

dodaj komentarz i zarejestruj mnie



Komentarze

~Surimi

2010-12-18 18:48

Niedługo to azbest będą stosować w kosmetyce..Pierwszy raz słyszę o jakeiś turzycy... gdize to się w ogóle hoduje? To się naprawdę w kosmetykach ajkiś używa? chyba takich naturalnych a nie ogólnodostępnych..

  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • R
  • S
  • T
  • U
  • W
  • Z
  • Ś
  • Ż
Copyright (c) by NOCOWANIE.PL Sp. z o.o. 2010-2017