Szukaj

Miasto
Region
Wybierz kategorię
%string_wybierz_oferte_specjalna%
Cena / Os (PLN)

od

do

REKLAMA

Ostatnio komentowane

Najczęściej komentowane

Najpopularniejsze artykuły

Winogrona w kosmetyce

Winogrona są pyszne, bez względu na kolor i stanowią wspaniały dodatek do wielu ciast i deserów. Były one znane już w starożytności i stanowiły nieodłączny element wielu  uczt i spotkań. Poza walorami smakowymi, winogrona są bardzo cenne dla naszego zdrowia i... urody.


/>

Winogrona - każda część jest cenna


W winogronach cenne są zarówno pestki, miąższ jak i nawet skórka. Z pestek winogron wytłaczany jest cenny dla urody olej, miąższ ze względu na dużą ilość witamin dodawany jest do kremów i balsamów. Skórki winogron zawierają naturalne antyoksydanty chroniące naszą skórę i cały organizm przed działaniem wolnych rodników.

 

Winogrona w kosmetyce


Nawilżanie skóry - kremy czy zabiegi z udziałem winogron przywracają skórze nawilżenie i chronią ją przed nadmierna utrata wody przez wzmocnienie bariery ochronnej naszej skóry.

Poprawa elastyczności - za sprawą winogron nasza skóra odzyskuje elastyczność i gładkość oraz staje się aksamitna w dotyku.

Odżywianie skóry – witaminy, cukry, flawonoidy i polifenole - wszystkie te związki możemy znaleźć w winogronach. Znakomicie działają one na naszą skórę odżywiając ją od wewnątrz kiedy zjadamy pyszny winogron lub od zewnątrz kiedy poddajemy się winogronowym zabiegom.

Ujędrnianie skóry - po kosmetykach czy zabiegach winogronowych widać poprawę jędrności i napięcia skóry. W efekcie skóra wygląda o wiele ładniej i... młodziej.


Odmładzanie - winogrona mają dużą zawartość witamin, flawonoidów i naturalnych antyoksydantów, które działają odmładzająco na naszą skórę. Zapobiegają powstawaniu zmarszczek, redukują te już obecne i poprawiają napięcie i jędrność naszej skóry.

Promienny wygląd - winogrona przywracają blask i promienny wygląd nawet mocno poszarzałej i zmęczonej cerze.

Regulacja nadmiaru sebum - na pewno zauważyłaś, że winogrona są składnikiem kremów, szczególnie tych do skóry tłustej. Posiadają one bowiem właściwość regulowania ilości wydzielanego sebum co znacznie poprawia stan skóry tłustej i trądzikowej.

 

Cenny olej


Olej z pestek winogron ma pochodzenie śródziemnomorskie i słodko - gorzki zapach. W przeciwieństwie do większości olei roślinnych jest on polecany głównie do skóry tłustej i trądzikowej. Olej z pestek winogron reguluje wydzielanie sebum i matowi skórę. Ponadto zapobiega powstawaniu stanów zapalnych, wyprysków i zaskórników. Powoduje on oczyszczanie i zwężanie porów. Po jego użyciu skóra na długi czas pozostaje odświeżona i matowa.

autor: Izabela Moskal

  • Podobne artykuły
Dodaj komentarz

Treść komentarza:

Imię: Miasto: kod: Jeżeli nie widzisz tego obrazka kliknij odśwież i spróbuj ponownie

dodaj komentarz i zarejestruj mnie



Komentarze

~Karola

2011-12-22 13:44

Jeśli chodzi o winogrona to polewcam tylko i wyłącznie markę Bruno Vassari. Kianty to rozkosz dla twarzy i ciała...

~Karola

2011-05-05 14:30

Winoterapia jedyna w swoim rodzaju. Nie czekaj sprawdź już dziś www.bruno-vassari.pl

  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • R
  • S
  • T
  • U
  • W
  • Z
  • Ś
  • Ż
Copyright (c) by NOCOWANIE.PL Sp. z o.o. 2010-2017