Szukaj

Miasto
Region
Wybierz kategorię
%string_wybierz_oferte_specjalna%
Cena / Os (PLN)

od

do

REKLAMA

Najpopularniejsze artykuły

Jak dobrać balsam do ciała?

Co roku wydajemy mnóstwo pieniędzy na kremy do twarzy, a balsam do ciała kupujemy tak przy okazji. W efekcie nasza skóra mimo używania kosmetyku wcale nie wygląda najlepiej. Podpowiemy wam jak dobrać balsam do ciała zgodnie z potrzebami skóry!

Problem 1 - skóra sucha i szorstka w dotyku


Rozwiązanie: balsam nawilżający o bogatej konsystencji. Taki balsam powinien zawierać w swoim składzie olejki roślinne, ceramidy, masło shea, glicerynę, masło kakaowe mocznik, lipidy

 

Jeszcze szukasz odpowiedniego kosmetyku? Zobaz polecane przez nas balsamy:

Balsam Dove Beauty Hydro Fresh

Balsam do ciała Avon Planet Spa African Shea Butter

Balsam ultranawilżający Eveline Extra Soft

 

Problem 2 - skóra dojrzała


Rozwiązanie: balsam odmładzający lub z dużą zawartością witamin A i E. Balsam taki nie cofnie czasu, ale powinien nawilżyć i wygładzić skórę.

 

Problem 3 - skóra mało jędrna i elastyczna


Rozwiązanie: balsam ujędrniający który poprawi napięcie i elastyczność skóry. Taki balsam powinien zawierać koenzym Q10, kofeinę, ekstrakty z alg czy bluszczu.

 

Poznaj więcej kosmetycznych właściwosci alg. Wejdź: Algi w kosmetyce

 

Problem 4 - na skórze pojawił się cellulit


Rozwiązanie: balsam antycellulitowy ale sam balsam nie usunie cellulitu. Należy o tym pamiętać kiedy zaczynamy walkę z cellulitem. W składzie takiego balsamu powinny znaleźć się składniki takie jak kofeina, ekstrakt z alg, bluszczu, miłorzębu, grejpfruta, guarany czy borowiny.

 

Zobacz jak skutecznie pozbyć się "pomarańczowej skórki". Wejdź: Usuwanie cellulitu

 

Problem 5 - skóra poszarzała i pozbawiona blasku

 
Rozwiązanie: balsam z rozświetlającymi drobinkami, które odbijają światło. Taki balsam jest doskonały na wieczór czy na plażę. Jeśli drobinki są bardzo widoczne jest on raczej nieodpowiedni do pracy.

 

Poznaj sposoby, dzięki którym twoja cera będzie rozświetlona w kilka chwil!  Zobacz: Jak rozświetlić cerę

 

Problem 6 - na skórze pojawiły się rozstępy


Rozwiązanie: specjalny balsam na rozstępy. Jest on polecany zwłaszcza w czasie ciąży, ale też kiedy zaczynamy dietę odchudzającą i chcemy zrzucić zbędne kilogramy. Balsam nie usunie rozstępów, ale poprawi ich stan. W skład takiego balsamu powinny wchodzić substancje takie jak w przypadku balsamu antycellulitowego czy ujędrniającego.

 

Twój balsam nie radzi sobie z rozstępami? Zobacz: Sposoby na rozstępy

 

Problem 7 - skóra narażona na działanie promieni UV


Rozwiązanie: jeśli nie doszło do silnego poparzenia to sam balsam po opalaniu powinien wystarczyć. Taki balsam nawilży i ukoi zaczerwienioną skórę. Czego szukać w składzie takiego balsamu? Przede wszystkim składników chłodzących i łagodzących takich jak pantenol kwas hialuronowy czy witaminę E.

 

Problem 8 - skóra wygląda blado


Rozwiązanie: balsam brązujący. Zawiera on mniej składników brązujących niż samoopalacz, dlatego też z jego aplikacją powinny sobie poradzić nawet amatorki w tej dziedzinie.

 

Mniejsza ilość składników brązujących oznacza, że na efekt brązowej skóry trzeba poczekać trochę dłużej. Jeżeli zależy ci na czasie spróbuj samoopalacza w sprayu! Wejdź: Samoopalacz w sprayu Kolastyna

autor: Izabela Moskal

  • Podobne artykuły
Copyright (c) by NOCOWANIE.PL Sp. z o.o. 2010-2021