Szukaj

Miasto
Region
Wybierz kategorię
%string_wybierz_oferte_specjalna%
Cena / Os (PLN)

od

do

REKLAMA

Ostatnio komentowane

Wiadomości związane z hasłem "skóra wrażliwa"

Nagietek i jego kosmetyczne właściwości

Nagietek ma silne działanie regenerujące, przeciwzapalne oraz przyspieszające gojenie się ran. Kosmetyki wykorzystujące właściwości nagietka doskonale nadają się do pielęgnacji wrażliwej i delikatnej cery. Właściwości nagietka Właściwości nagietka są[...]

...więcej

Woski roślinne i ich kosmetyczne właściwości

Woski roślinne coraz częściej wypierają z kosmetyków woski zwierzęce, warto więc przyjrzeć im się nieco bliżej. Wosk candelilla   Jednym z wosków kosmetycznych jest wosk candelilla, który uważany jest za znakomity stabilizator.[...]

...więcej

Dlaczego warto robić peeling ciała

Aby latem zachwycać wyglądem, już teraz pomyśl o swoim ciele. Na samym początku powinnaś skupić się na peelingu, który usunie zrogowaciały naskórek i od razu poprawi wygląd skóry. Przedstawimy również inne powody, dla[...]

...więcej

Jak dobrać tonik do twarzy?

Aby nasza cera była promienista i nawilżona musimy dobrze zadbać o jej całkowitą ochronę. Warto zatem dowiedzieć się jak dobrać tonik do twarzy, który powinien znaleźć się w łazience każdej kobiety. Tonik do cery tłustej i trądzikowej  [...]

...więcej

Olejek cupuacu i jego kosmetyczne właściwości

Olejek cupuacu i jego kosmetyczne właściwości nadal są mało znane w Europie.  Szkoda, ponieważ doskonale nawilża, regeneruje i sprawdza się nawet przy bardzo wrażliwej skórze. Mimo tego że olejek cupuacu nie jest popularny, znajduje jednak[...]

...więcej

Kosmetyki jak z cukierni

Muse owocowe, sorbety, czekoladowe masła.. z czym Ci się to kojarzy? Raczej z cukiernią niż półką z kosmetykami.. A jednak kosmetyki niczym z półki ze słodyczami podbijają rynek kosmetyczny. Apetyczne kosmetyki   Dlaczego tak chętnie[...]

...więcej

Peeling migdałowy

Regularny peeling oczyszcza i wygładza nasze ciało. Złuszczanie naskórka usuwa martwe komórki dzięki czemu skóra staje się gładsza i odzyskuje zdrowy wygląd. W ofercie każdego dobrego salonu kosmetycznego znajdują się profesjonalne[...]

...więcej

Antyperspirant w sztyfcie Nivea Deodorant Happy Time Stick

Antyperspirant w sztyfcie Nivea Deodorant Happy Time Stick ma skutecznie chronić przed poceniem jednocześnie pielęgnując wrażliwą skórę pod pachami. Czy jest tak w rzeczywistości? Przepis na sukces antyperspirantu? Stopniowo uwalniany zapach,[...]

...więcej

Dziki ryż i jego kosmetyczne właściwości

Dziki ryż jest nie tylko bardzo zdrowy, ale także pozytywnie wpływa na wygląd naszej skóry. Wysoka zawartość NNKT czyni go jednym z najbardziej odżywczych olejów roślinnych w kosmetyce. Dziki ryż w kosmetyce   Jest bardzo cenionym[...]

...więcej

Turzyca w kosmetyce

Turzyca to mało popularna roślina, również w kosmetologii. Jednak warto przyjrzeć się jej bliżej ponieważ turzyca to znakomite antidotum na skórę podrażnioną i problemy z łuszczycą. Turzyca - olejek turzycowy   Olejek z turzycy w[...]

...więcej

Olejek z wiesiołka i jego zastosowanie w kosmetyce

Olejek z wiesiołka ma bardzo dużą zawartość kwasu gamma-linolenowego, co czyni go jednym z najbardziej odżywczych i regenerujących olejków roślinnych.   Olejek z wiesiołka   Jest olejem o dużej zawartości kwasu gamma-linolenowego[...]

...więcej

Kosmetyk naturalny a tradycyjny

Coraz częściej słyszymy o kosmetykach naturalnych. Producenci kosmetyków często wykorzystują to hasło nawet w stosunku do kosmetyków nafaszerowanych chemią, warto więc wiedzieć, co to naprawdę jest kosmetyk naturalny i jak się prezentuje na[...]

...więcej

Olej roślinny

Olej roślinny znany był już w starożytności. Wzmianki o nim istnieją w jedny z najstarszych dokumentów dostarczających nam wiedzy na temat surowców naturalnych, czyli papirus Eberesa. Jakie zastosowanie znalazł olej roślinny w kosmetyce?[...]

...więcej

Olejek z awokado w kosmetyce

Olejek z awokado należy do olei bardzo chętnie wykorzystywanych i znanych w kosmetyce. Jest on polecany zwłaszcza osobom z cerą dojrzałą ponieważ rewelacyjnie poprawia wygląd takiej skóry i delikatnie odmładza. Olejek z awokado   Olejek z[...]

...więcej

Jojoba w kosmetyce

Jojoba a tak naprawdę olejek z jojoby to ciekły wosk pochodzący z Meksyku. W kosmetyce jest wykorzystywany ze względu na swoje podobieństwo do olbrotu oraz zawartość silnie natłuszczającego palmitynianu cetylu i skwalenu naturalnego składnika płaszcza[...]

...więcej

Zabiegi w spa dla skóry wrażliwej

Zabiegi w spa nawet jeśli masz wrażliwą skórę mogą być przyjemne i nie niebezpieczne. O ile wypróbowywanie każdej nowości kosmetycznej nie jest polecane nikomu to specjalnie dobrane do cery wrażliwej zabiegi mogą zdziałać bardzo wiele.[...]

...więcej

Jak dbać o skórę wrażliwą?

Skóra wrażliwa to problem niejednej kobiety. Jeśli również i ty borykasz się ze skórą wrażliwą, koniecznie przeczytaj te rady i już od dzisiaj zacznij wcielać je w życie, a szybko zauważysz efekty poprawy stany swojej cery. Jak dbać[...]

...więcej

Granat w kosmetologii

Owoc granatu znany był już starożytnym Grekom. Ten przepyszny owoc to bardzo duża dawka witamin, minerałów a także wspaniały dodatek do deserów. Granat to również znakomity i naturalny kosmetyk o czym można przekonać się widząc[...]

...więcej

Najnowsze oferty

Najpopularniejsze artykuły

Copyright (c) by NOCOWANIE.PL Sp. z o.o. 2010-2017